SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
19 Ocak 2022

‘Güzellik Eğitimi’ne Yoğun İlgi

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
‘Güzellik Eğitimi’ne Yoğun İlgi

Gündem - 19 Ocak 2022 16:56

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası, Seher Yanmaz Akademi ve Enna Kozmetik Hatice Yılmaz ortaklığıyla ‘Hatay Güzellik Uzmanlığı Ücretsiz Bilgi Paylaşımı Semineri’ İskenderun’da gerçekleştirildi.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen eğitim seminerine, 300’den fazla kuaför ve güzellik uzmanı katılım gösterdi. Farklı şehirlerden gelen uzmanlar, katılımcılara, cilt bakımında matematiğin önemi, cilt uygulamalarında etken maddelerin ve vitaminlerin etkisi, göz çevresi toparlama kılcal damar giderme, karın çatlakları giderme, microneedling yüz anatomisi, collagen ip protokolü, teorik ve uygulamalı kalıcı makyaj silme eğitimi konularında seminer verdiler.

Programın başlangıcında kısa bir konuşma yapan İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, pandemiden dolayı uzun zamandır herhangi bir etkinlik yapamadıklarını söyledi. Uzun zamandan sonra meslektaşlar olarak bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Tabaş, etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere ve uzman eğitmenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, uzman eğitmenler Aysun Özdemir, Ceylan Sancar, Başak Tatar, Mine Çelikkaya, Nermin Çelikkaya, Fatmagül Upçin, Nurcan Şahin’e plaket verilirken sponsor firmalara da teşekkür edildi.

Seminerin sunumunu yapan Kuaför Bülent Akıncı, seminer hakkında verdiği bilgilerde, “Programımız İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası, Seher Yanmaz Akademi ve Enna Kozmetik Hatice Yılmaz işbirliğiyle yapılmıştır. Burada şehir dışından gelen eğitmen dostlarımız var, aynı zamanda bizi destekleyen sponsor firmalarımız da var. Onlarla birlikte mesleğimiz adına, güzellik sektörü adına bir nebze katkı sunmak, gelen arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı yapılmış bir programdır” dedi.

Programda önemli bilgi paylaşımı olacağını kayden Seher Yanmaz, “Sektörde bilinmeyen teorik bilgileri sunumları anlatılacak. Bu tarz organizasyonları inşallah odamız ile birlikte daha geniş kitleye her yıl yaymayı planlıyoruz” dedi.

Cilt bakımı konusunda suyun önemine vurgu yapan Mine Çelikkaya ise, “En basit bakım içtiğimiz sudur. Ev hanımlarının ilk önce doğpru su içmekle işe başlamalılar ki tüm organları sağlıklı çalışsın. Mutlaka bilirkişilerden yardım alarak, cilt analizlerini yaptırarak, ne yapmaları gerektiğini öğrenmeliler” diye konuştu.

Collagen ip protokolü konusunda katılımcılara bilgi aktararak kadınlara yönelik cilt bakım tüyoları veren Nurcan Şahin ise, “Kadınların yapmaları gereken en önemli şey, temizlik. Ciltlerini temiz tutmalı, güneş koruyucularını sürmeli ve mutlaka su içmeye önem göstermeliler. Cildimizin en önemli maddesi su, doğru su tüketmemiz gerekiyor. Kadınların yaptığı en büyük yanlış kendilerine uygun olmayan maskeleri kullanmak, bu şekilde cilt yapısına hasar veriyorlar. O nedenle öncelikle bir uzmanla görüşüp, ona göre hareket etmeliler” dedi.

Kimyager Salih Demet de, ‘içilebilir sıvı kolajen’in kullanımları, içerikleri ve faydaları ile ilgili bilgiler aktardı. Eğitimlerin yanı sıra, sponsor firmalar da ürünlerini tanıtarak, satışa sundu. Katılımcılara çekilişle firmalardan hediyeler dağıtıldı.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ve İskenderun halk toplantılarında vatandaşlar ve esnaf tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Savaş, İskenderun’un Bekbele ve Denizciler Mahallesi ile Defne ilçesine bağlı ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Lisbon Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürünü ağırladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, önceliklerinin tüm depremzede hemşerilerini konut sahibi yapmak olduğunu söyledi. İskenderun Cebike TOKİ konutları sakinleri ile iftar buluşması gerçekleştiren Öntürk’e, Cumhur İttifakı İskenderun ...
Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve ...
Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Öz Çelik İş Sendikası Mali Sekreteri Veysel Yayla, Şube Teşkilat Sekreteri Rıfat Yılmaz ve Rıfat ...
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dudoğlu, İskenderun Mozaik Kadın Derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı ve CHP’ye destek istedi. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu’nun beraberinde CHP Hatay ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.