SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
4 Ocak 2022

İskenderun Belediye Meclisi Toplanıyor

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
İskenderun Belediye Meclisi Toplanıyor

GündemSiyaset - 4 Ocak 2022 10:55

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 04.01.2022 Salı günü (Bugün) Saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplanıyor.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanacak olan meclis de gündemde bulunan maddeler görüşülecek.                       

Gündemde bulunan ;

       G Ü N D E M:

  1. Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 24,8 hektarlık alana yönelik Ekmar Denizcilik ve Gemi Acentalığı A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
  2. Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 6,92 hektarlık alana yönelik Yazıcı Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
  3. Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan toplamda 32430,89 m2 büyüklüğündeki balıkçı barınağı ve rekreasyon alanına yönelik yürürlükteki planın iptali için Gübre Fabrikaları T. A. Ş. tarafından 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
  4. İsmet İnönü Mahallesi 3135 ada 18 nolu parselde konut alanı ve park alanı değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.

5)   Şevre mıntıkası 960 ada 2-3 parselin doğusunda kalan park alanının bir kısmının trafo alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.

6)   2. mıntıka 1746 nolu parselin bir kısmı konut, bir kısmı da sağlık tesis alanı olarak planlanan alanın tamamının sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi ve yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.

7) Düğünyurdu Mahallesinde 600 yataklı Devlet Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Tesisi Alanı olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

8) Şevre mıntıkası 3271 nolu parselde Özel Sağlık Tesis Alanı olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

9) İskenderun ilçe sınırları içerisinde kırsal özelliği olduğu tespit edilen (6360 Sayılı Kanun ile ilçemize bağlanan mahallelerden) mahalle ve alanların “Kırsal Mahalle Ve Kırsal Alan” olarak belirlenmesi hakkında Hatay Büyükşehir Belediyesine sunulmak üzere gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

10) Akçay ve Düğünyurdu Mahallelerinde güncelleme çalışmalarında bilirkişiler olarak seçilen şahısların vefat etmesi nedeniyle kadastro ekipleriyle görev yapmak üzere yeni bilirkişilerin seçilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

11) 2022 Yılı Evsel Katı Atık Tarife Ücretlerinin belirlenebilmesi için hazırlanan raporun mecliste görüşülerek karara bağlanması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi.

12) Belediye Meclisinin 2022 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi.

13)  2022 Yılı için 2006 yılı ve öncesinde Belediyemizde geçici işçi statüsünde çalışmakta iken, sözleşmeye geçmeyi kabul etmeyen işçiler için 5620 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddenin 2. fıkrası kapsamına dâhil 8 adet geçici işçinin vizelerinin yenilenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.

14) Belediyemiz Bünyesinde 2021 Mali Yılında Sözleşmeli Statüde çalıştırılan ve 2022 mali yılında da çalıştırılması öngörülmesi halinde 32 adet Sözleşmeli Personele 2022 yılında unvanlarının karşılığında gösterilen ödenecek olan net ücretlerinin belirlenmesi ve sözleşmelerinin yenilenerek çalıştırılmaları ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.

15) Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili yapılacak gizli oylama hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi.

16) Belediye Meclisimizin 2021 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 11’ine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz Mehmet ÜNÜVAR’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi.

17) Belediye Meclisimizin 2021 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 9’una katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz İbrahim YAVUZ’un savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi.

18) Belediye Meclisimizin 2021 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 10’ine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz İlhan Cengiz GÜRPINAR’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi.

19) 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesine göre Şubat/2022 ayı olağan meclis toplantısının tarih ve saatinin belirlenmesi.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’da mobilyanın kalbi olarak nitelendirilen MOBSAN’da HBB’nin istihdama tam destek olacağını söyledi. Bir şehirde işçi arayanların çoğalmasına rağmen hala işsizlik sorununun olmasının ...
CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, İskenderun’a bağlı Suçıkağı Mahallesi sakinleri ile buluştu. Mahalle sakinlerinin yakın ilgi ve alakası ile karşılaşan Başkan adayı Duduoğlu, Suçıkağı Mahallesi sakinlerine hitaben bir ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Haber Global TV canlı yayınında Serhan Başbahçıvan’ın sorularını yanıtladı. Depremle yıkılan Hatay’ı 5 yıllık projeleriyle kısa sürede ayağa kaldıracaklarını kaydeden Öntürk, tek ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı devlet-millet bütünleşmesi ile ayağa kaldıracaklarını kaydetti. Payas ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezini;  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhur İttifakı Hatay ...
İYİ Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan Doğduğu Çınarlı Mahallesinde Sevgi Seliyle Karşılandı. Seçim çalışması kapsamında İskenderun'da önemli seçim çalışmalarıyla ivme kazanan Nazmi Ceylan Çınarlı mahallesi yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yoğun ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 1 Nisan itibariyle kırsal kalkınma hamlesini Hatay’ın kalbi Antakya’dan başlatarak 15 ilçeye yayacaklarını kaydetti. Beceriksiz HBB yönetiminin elinde Hatay’ın kendisi ile birlikte ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.