EkonomiGündem - 17 Şubat 2021 16:49
Covid-19 pandemi süresince ekonomik bir hareketlilik yaratmak ve artan ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla Mastercard ve İhtiyaç Haritası’nın oluşturduğu sosyal pazaryeri “El Ele Destek Hareketi” yerel ekonomiye katkıda bulunmaya devam ediyor. Covid-19 nedeniyle kırılgan bir dönem geçiren ihtiyaç sahiplerine ve yerel ekonomiyi canlandırmak için esnafımıza destek olmak amacıyla hayata geçen ‘El Ele Destek Hareketi’ ikinci fazda; Edirne, Sakarya, Balıkesir, Antalya, Konya, Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Erzurum, Ordu illerinde
“can suyu” olmayı hedefliyor.
Mastercard ve İhtiyaç Haritası’nın bir araya gelerek oluşturduğu sosyal pazaryeri
“El Ele Destek Hareketi” ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının platform aracılığıyla aynı ildeki yerel esnaflar tarafından karşılanması esasıyla çalışmalarına devam ediyor. Yerel ekonomiye katkı hedefiyle hayata geçen sosyal pazaryeri platformunun ilk 10 ili olan İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Mersin, Trabzon, Elazığ ve Denizli’de hedeflenen yardım sayısına ulaşılması ile beraber projenin ikinci fazında hangi illere odaklanılacağı da belli oldu. Nisan’a kadar sürecek ikinci fazda proje; Edirne, Sakarya, Balıkesir, Antalya, Konya, Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Erzurum, Ordu şehirlerindeki yerel ihtiyaçların, yerel esnaflardan karşılanmasına imkan sunacak. İkinci faz illeri de ilk 10 il bazında yapılan analizler ve dijital platforma gelen talepler doğrultusunda belirlendi. “El Ele Destek Hareketi” yaklaşık 7000 gıda ve hijyen paketinin ihtiyaç sahiplerine, yerel esnaftan temin edilerek ulaştırılmasının yanı sıra yerel esnafın dijital dönüşümüne ve e-ticarete katılımına katkı sağlayacak bir platform olması hedefiyle devam ediyor.
Yerel işletmeler “El Ele Destek Hareketi” ile dijitalleşiyor
“El Ele Destek Hareketi” sosyal pazaryeri platformu üzerinden yeni bir iş modeliyle tanışan yerel esnaf, proje ile birlikte dijitalleşerek e-ticaretin gelişmesine de hizmet ediyor. Projede kalkınmanın bölgesel veya kentsel ekonomik şartlara bağlı kalmadan gerçekleşebilmesine fırsat sunuyor.
Edirne, Sakarya, Balıkesir, Antalya, Konya, Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Erzurum, Ordu illerinde projeye dahil olmak isteyen ihtiyaç sahipleri ve esnaflar, sosyalpazaryeri.ihtiyacharitasi.org platformu üzerinden kayıt formunu doldurarak başvuru yapabiliyor.
“El Ele Destek Hareketi” ile sürdürülebilir bir ekonomi amaçlanıyor
Sosyal pazaryeri platformu üzerinden ekonomik olarak zor durumda olan ihtiyaç sahiplerinin taleplerine, yerel ekonomi paydaşlarıyla karşılayarak sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak amaçlanıyor. Her sektörde ve ölçekten bağımsız olarak tüm işletmelerin faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmesine fırsat sunan platformun 20 ilden sonraki hedefi de 81 ile bu uygulamayı yaygınlaştırmak. Bu doğrultuda teknolojik alt yapı çalışmaları tamamlanan sosyal pazaryeri platformu, bu desteğin artmasını ve daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacak.
Ayrıca bireysel destekte bulunmak isteyenler de sosyalpazaryeri.ihtiyacharitasi.org platformu üzerinden projeye destek olabiliyor.
Mastercard Hakkında
Mastercard, ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Misyonumuz; ödeme işlemlerini güvenilir, kolay, akıllı ve erişilebilir hale getirerek herkese her yerde fayda sağlayan kapsayıcı ve dijital bir ekonomiyi birleştirmek ve güçlendirmektir. Güvenilir veri ve ağlar kullanarak, iş birlikleri ve işimize olan tutkuyu kullanarak, yeniliklerimiz ve çözümlerimizle bireylerin, finans kurumlarının, resmi kurumların ve işletmelerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluruz. Şirket kültürümüz, şirketimizin içinde ve dışında yaptığımız her şey iş ahlakı biriminizin yönlendirmesiyle gerçekleşir. 210’dan fazla ülke ve bölgedeki bağlantılarımızla, herkes için paha biçilmez fırsatlar yaratan sürdürülebilir bir dünya inşa ediyoruz.
İhtiyaç Haritası Hakkında
İhtiyaç Haritası, Türkiye’de kurulmuş ve resmi olarak tüm illerde ihtiyaç sahipleri ile destek olmak isteyen kişi ve kurumların buluşmasını sağlamaktadır. İhtiyaç Haritası aynı yardım transferlerine dayalı harita tabanlı bir dayanışma platformu sunar. Online imece kültürünü yaygınlaştırarak kişi ve kurumları bir araya getiren ve bölge, şehir veya mahalle ölçeğinde topluluklar oluştur ve bu toplulukları harekete geçirir. Bireylerin, aynı yardımlar aracılığıyla toplumsal sosyal dengesizliklerle mücadele etmelerine destek olmak için ortaya çıkmış ve hizmet veren gönüllü bir web sitesidir.
2015 yılından bugüne İhtiyaç Haritası platformunu 100 bine yakın üye, 350’den fazla STÖ, 70’den fazla özel sektör kuruluşu, yüzlerce kamu kuruluşu temsilcisi kullanmaktadır. Platform aracılığıyla 2.2 milyondan fazla malzeme ihtiyacı karşılanırken yaklaşık 103.7 milyon liraya eş değer bir paylaşım ekonomisi yaratılarak sosyal etkisi yüksek bir fark yaratıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki kurumsal ve bireysel gönüllüleri, dünyaya açılan hayalleriyle İhtiyaç Haritası her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.
.
Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.