Başkan Savaş Antakya’da Coşkuyla Karşılandı

Başkan Savaş Antakya’da Coşkuyla Karşılandı

Yaklaşan seçim sürecinde çalışmalarına her alanda hız veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Antakya’nın çeşitli mahallelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı.

HBB Başkanı; muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldiği halk toplantılarında Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmetlerini anlatarak yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Savaş, ziyaretlerinde birlik ve güven vurgusu yaptı.

Hükümetin, deprem olan tüm yerlerde mevcut belediye başkanlarını tekrar aday gösteremediğine dikkat çeken Savaş, “Sadece Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ile uğraştılar. Sadece Lütfü Savaş konuşuldu. Karalamalar ve sahte anketlerle aday olmam engellenmeye çalışıldı. Hatay’ı normal şartlarda ve karalamalarla da alamayacaklarını anlayan iktidar, şimdi de tutmayan vaat siyasetinden korku siyasetine yöneldi. Hatay’daki mücadele iki partinin siyasi mücadelesi değil! Millî bir mücadeledir. Hatay’ın birlik ve bütünlüğünü sürdürmek için tekrar aday oldum.” açıklamalarında bulundu.

“TEHDİTLER, HATAY’A SÖKMEMİŞ”

Cumhurbaşkanı’nın “Hatay garip ve mahzun kaldı.” sözlerini eleştiren Savaş, “Hukukun üstünlüğü için geldiler, üstünlerin hukukunu dayatıyorlar. İktidar kendisinden olmayan belediyelere yukarıdan bakmayı huy edindi. HBB, bizde olmazsa hizmet gelmez diyorlar. Belediyelerin iktidardaki partide olmasına gerek yok. Ayrıca hükümet, yönetimi kendisinde olan hangi ilçemize ne hizmeti yapmışlar? Bizleri desteklemek için meydan ve alanları tıklım tıklım dolduran Hataylıları görünce anlıyorum ki tehditler, Hatay’a sökmemiş. Tarihte Fransızlar da tehdit etmişti ama Hatay boğun eğmedi, yine eğmeyecek. Hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“SANDIKLARI BİRLİKTE KORUMALIYIZ”

Deprem öncesi ve sonrası hükümet tarafından Hatay halkının yalnız bırakıldığını hatırlatan Savaş, “31 Mart akşamı halkımızın yalnız olmadığını göstereceğiz. Seçim akşamı tüm TV’ler iktidar partisinin oy oranını yüzde altmış ile göstererek yine algı oluşturacaktır. Ama sandıklar tamamen açılınca bizim gerimize düşecekler. Benim tüm sandıkları tek başıma korumam mümkün değil, birlikte sandıkları korumalıyız. Huzurumuz bozulmasın diye Atatürk’ün partisine ve emaneti Hatay’a sahip çıkacağız. Zafer akşamı ne silah sıkacağız ne korna ne de davul zurna çalacağız. 31 Mart’ta Hatay için tek yürek olup sessizce sevineceğiz.” dedi.

“11 MART’TA PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

Deprem öncesi rezerv alanları, riskli yapılar ve kentsel dönüşüm için projeler hazırlayıp Bakanlığa ilettiklerini ancak herhangi bir izin veya yanıt alamadıklarını vurgulayan Savaş, “Hükümet tarafından belirlenen rezerv alanlarındaki hakkaniyet ve eşitlik konularını ve tüm aşamalarını takip ediyoruz. Hatay’ı hayata kavuşturmak için ilk günden itibaren üniversiteler ve uzman kişilerle çalışarak plan ve projeler yaptık. Hak sahibi olmayan evsiz kiracılara uygun ödeme koşulları çerçevesinde konutlar yapacağız. Yıkılan altyapımız için gerekli finansı temin ettik, bu yaz 15 ilçemizde altyapı çalışmalarına başlayacağız. 11 Mart’ta proje tanıtım toplantısı yapacağız.” dedi.

Başkan Savaş; depremde yıkımların ve kayıpların çoğunun Hatay’da olmasına rağmen hükümetin Hatay’ın sesini duymadığını ifade ederek Büyükşehir Belediyesi olmasaydı can kayıplarının çok daha fazla olabileceğini söyledi.

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde Eski Bakan Nihat Matkap, CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ve CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy eşlik etti.

https://www.megamedya.org/2024/03/06/baskan-savas-antakyada-coskuyla-karsilandi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat