‘Önceliğimiz Siyasetten Çok Hatay’ın Bütünlüğü ve Refahı’

‘Önceliğimiz Siyasetten Çok Hatay’ın Bütünlüğü ve Refahı’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlılı hemşerileri ile bir araya geldi.

Savaş, Özkurtuluş, Yenişehir, Bellene Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelerek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler vererek talepleri dinledi.

Şehrin her bölgesinde eşit hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Savaş, “ Hepinizin sıkıntılarını biliyoruz ve çalışmalarımız her ilçede eşit bir şekilde devam ediyor. Yangın, pandemi ve deprem işlerimizi aksattı. Depremin ilk gününden itibaren yoğun bir tempo ile çalıştık. Bizlere garip ve mahsun demelerine rağmen biz gece gündüz çalışmalar gerçekleştirdik. Binlerce insanımızın canını kurtardık. Hiçbir zaman reklam yapmadık, algı peşinde de olmadık” dedi.

Reyhanlı halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan HBB Başkanı Savaş, “Hatay’ın bütün renkleri ile hata yapmadan şehrimizi ayağa kaldıracağız. Bizim tek sermayemiz sizinle kurduğumuz güven bağı. Hayattaki en büyük sermayem budur” açıklamalarında bulundu.

6 Şubat depremlerinin ardından Reyhanlı’nın nüfusunun çok fazla arttığını da söyleyen Savaş, ihtiyaçların giderilmesi için de gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Reyhanlı kuyumcu ve sanayi esnafı ile görüşmeler yapan Başkan Savaş, “Esnafımız bizim canımız. Şehrimize sahip çıkan ve kalkınması için de büyük çaba sarf eden esnafımızın her zaman yanındayız” dedi.

Adaylığı ile ilgili sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlara cevap veren Savaş, “ Hatay hepimizin ortak meselesi. Hatay’ı başkasına bırakma niyetimiz yok. Önceliğimiz siyasetten çok Hatay’ın bütünlüğü ve refahı. Çiftçilerimiz kan ağlıyor, esnafımız çok zor durumda, mazota sürekli zam geliyor. Bu sene 2 Milyon çocuk okulu bıraktı. Ev kiraları da oldukça yüksek. Artık geçinmek maalesef çok zor oldu. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Bu şehri çok seviyoruz. Hatay hepimizin şahsi meselesi” diye konuştu.

Başkan Savaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: Hatay’da üç dönemdir belediye başkanıyım. On beş ilçenin içinde hiçbir zaman ayrım yapmadım, adaletli hizmet yapmaya gayret ettim. Dördüncü başkanlığımı da kazanacağım. Esnafımıza kim hangi partiden bakmadan hizmet ettim. İnsanları seçmek bize yakışan bir şey değil. Sizlerin verdiği vergilerle sizlere de hizmet getiriyoruz hakkaniyetli bir şekilde. Hepimiz Hatay’ımıza sahip çıkmamız lazım. Hatay bizim canımız Türkiye de bedenimiz. A partisi C partisi düşünemeyiz bu bir milli mücadele”

Reyhanlı CHP İlçe başkanlığında partili vatandaşlar ve gençlerle de bir araya gelen Savaş, “Reyhanlı için umutluyuz. Korkmadan, yolumuza devam edeceğiz. Bize düşen bu seçimi kazanmak. Yirmi yıldır ilçemizi iktidar yönetiyor ve insanlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ortada” diye konuştu.

Davutpaşa Bellene Mahallesi’nde de vatandaşlar ile bir araya gelen Savaş, “ Hepimizin yıllardır çektiği sıkıntılar belli. En çok da girdi masraflarından dolayı vatandaşlarımız zor durumda. Hatay halkı her şeyi biliyor. Ben her zaman bütün ilçeleri bir ve bütün tuttum. Sizlerin vergileri ile bizler sizlere hizmet ediyoruz.” dedi.

HBB Başkanı Lütfü Savaş’a Reyhanlı ziyaretlerinde Önceki Dönem CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, Reyhanlı CHP ilçe başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.

https://www.megamedya.org/2024/02/15/onceligimiz-siyasetten-cok-hatayin-butunlugu-ve-refahi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat