İMYO’nun Temelleri Atıldı

İMYO’nun Temelleri Atıldı

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO) yeniden inşası için temeller atıldı.

6 Şubat depremlerinde hasar alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO) yeniden inşası için temeller atıldı. ODTÜ Eymir Kültür Vakfının destekleriyle yapılacak olan İMYO’nun 28 Kasım Salı günü 13.30’da başlayan temel atma törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı. Temel atma törenine Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaymakçalan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iş insanı Nuri Üysen, Sezai Boncuk, Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Murat Örnek ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı  Yunus Soylu ve İSTE akademik ve idari personelleri ve misafirler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Temel Atma Töreninde ilk olarak İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Daryna Trofimova, Olga Trofimova ve Valentyn Trofimov mini bir müzik dinletisi sundu.

Törende konuşan ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan “Vakıf olarak İstanbul ODTÜ Mezunları Vakfı ile iş birliği içerisinde İMYO’nun yeniden inşası için İSTE ile protokol anlaşması imzalamıştık. Sonraki eğitim yılına kadar projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Daha önceki sosyal dayanışma projelerini başarıyla zamanında tamamlayan vakfımız bu projeyi de başarıyla tamamlayacaktır” diyerek bir de müjde verdi: “1 Ocak 2024 tarihi itibariyle İSTE’de eğitime devam eden 25 öğrenciye tahsilleri boyunca burs vereceğiz”. Yardımsever kişi ve kuruluşların ayni ve nakdi yardımları ile devam eden proje tamamlandığında bağışçıların isimlerinin binalarda yer alacağını belirten Kaymakçalan “bizlere kaliteli eğitim olanağı vererek bugünlere gelmemizi sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne borcumuzun bitmeyeceğini biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyete hizmetlerimizi arttırarak devam edeceğiz. Proje için sundukları kolaylıklar dolayısıyla Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Rektörümüze teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında ise şunları söyledi: “6 Şubat depremini çok büyük acılarla yaşadık. Deprem en çok Hatay olmak üzere 11 ilimizi etkiledi. Depremin bize gösterdiği şu ki bu milletin büyüklüğü, fedakarlığı, gücü, özverisi her şeyden daha büyük. Memleketin her köşesinden insanımız koşarak geldi. Dokuz ayı geride bıraktık ve bugün görüyoruz ki bu kısa sürede güçlü devletimiz gücüyle yaraları siliyor. Eymir Kültür Vakfı da İskenderun Meslek Yüksekokulunda oluşan hasarın iyileşmesi için bize destek veriyor. Bir memleketin gelişmesinde ve ayağa kalkmasında eğitim çok önemli. Belen’imizde inşa edilecek olan, bugün temelini attığımız Meslek Yüksekokulumuz ’un açılışını da yapmayı diliyorum. Burada eğitim görecek öğrencilerin sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştireceğine inanıyorum. Var gücüyle çalışan Rektörümüze ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

“umutlar yıkılırsa ülkenin geleceği yıkılır”

Törende son olarak İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konuştu. Misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında “bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Eğitim yolunda kalplerinizin bizimle attığı belli” dedi. “6 Şubat’ta çok sevdiğimiz öğrencilerimizi, personellerimizi ve vatandaşlarımızı kaybettik. O gün kalbimizde oluşan faylar dünya üzerindeki faylardan daha derindi ve bu acılar hep bizimle kalacak. Binalar yıkılır ama eğitim öğretim yıkılırsa umutlar yıkılır, umutlar yıkılırsa ülkenin geleceği yıkılır. İlk günden beri tüm halkımızın yanında idik, o günden beri de görevimizin başındayız” diyen Rektör Depci “İskenderun Meslek Yüksekokulumuz 16 örgün 3 ikinci örgün öğretimle üç bine yakın öğrencimizle köklü bir eğitim kurumu. İskenderun ve Hatay başta olmak üzere tüm ülkeye iş gücü ve beyin gücü olarak yayılan ve daha fazla yayılacak bir potansiyeli olan meslek yüksekokulumuz son derece önemlidir. Lisanüstü eğitimimi tamamladığım ODTÜ bizi yalnız bırakmadı ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı ile aylarca çalıştık, projeyi bu noktaya getirdik, inşallah inşa ettiğimiz binada öğrencilerimizle buluşacağımız açılış gününü de yapacağız. Eymir Kültür Vakfının Yöntem Kuruluna, desteklerini esirgemeyen Kaymakamlarımıza, Belen Belediye Başkanımıza, eğitime destek olan bağışçılara teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca öğrencilerimize verecek oldukları burs için de Sayın Yönetim Kurulu Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından dualarla ve kurban kesilmesi ile temele beton dökümü için düğmeye basıldı.

https://www.megamedya.org/2023/11/29/imyonun-temelleri-atildi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat