Şahika Ercümen Hatay’da Dünya Rekoru Kırdı

Şahika Ercümen Hatay’da Dünya Rekoru Kırdı

Millî Sporcu Şahika Ercümen, Hatay Yayladığı ilçesi Karamağara Koyunda, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kırdı.

Hatay’a Nefes Ol sloganıyla düzenlenen rekor denemesine Valimiz Mustafa Masatlı, Yayladağı Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, İl Protokolüm ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

 Dalış hazırlıklarından sonra başlayan programa protokol konuşmalarıyla devam edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sporun önemine dikkat çekerek “Yayladağı ilçemizin yeni turizm merkezi olması ilimiz için önemli bir kazanım. Hatay’ımızın artık, deprem gündeminden yavaş yavaş uzaklaşarak normalleşmeye doğru gitmesi gerekir. Böylece gündem farklılaştıkça ilimizde yaşam daha moral verici olacaktır. Bu demek değildir ki yaşadığımız afeti unutalım; tabi ki unutmayacağız. Depremin yaralarını sarmaya hiç durmadan devam edeceğiz. Bundan böyle depremi değil kültürümüzü, sporumuzu, eğitimimizi, turizmimizi öne çıkarıp bunları konuşmalıyız. Dedi.

 Hatay’ımızın depremden önce de stratejik bir konuma sahip olduğuna değinen Vali Masatlı, “İlimiz konumunun yanında doğası, turizmi, kültürü ve daha birçok yönden de büyük bir öneme haizdir. Bundan böyle bu yönlerini de daha çok öne çıkaracak organizasyonlarla hem deprem gerçeğini unutturmayacak hem de buraya dünyanın dikkatini çekecek çalışmaların yapılması elzemdir.” dedi.

Devletimiz de her türlü sportif faaliyetlere gereken desteği vermiştir ve vermeye de devam etmektedir, diyen Valimiz, sporun her zaman iyileştirici, birleştirici, tanıtıcı gücü olduğuna ve Cumhuriyetimizin 100. yılında da bu gücün iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

 Hatay Nefes Ol sloganıyla yapılan bu etkinliğin organizasyonunda emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve diğer çalışanlarımıza teşekkür eden Valimiz, Hatay’ımız için nefes olmak adına yanımızda olan ve bu rekor ile 100 kız çocuğumuza spor ve eğitim bursu verecek Şahika Ercümen Hanımefendi’ye de bilhassa şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Millî Sporcumuz Şahika Ercümen de Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. “Millî sporcu olarak depreme maruz kalan bölgelerde ‘ne yapabilirim?’ diye düşündüm 100 kız çocuğumuza eğitim ve spor bursu sağlanmasına katkı sunmak istediğini belirtip “Nefesimi Hatay için tutacağım.” dedi.

Ardından VTR yayımı yapıldı ve dalış rekoru canlı yayın bağlantısı yapıldı. Şahika Ercümen, büyük bir başarı göstererek alanında dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Dalış sonrasında Hatay Valisi Masatlı, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen gerçekleştirilen bu anlamlı ve önemli denemede gösterdiği başarılarından dolayı Millî Gururumuz Şahika Ercümen’i tebrik etti.

https://www.megamedya.org/2023/10/18/sahika-ercumen-hatayda-dunya-rekoru-kirdi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat