İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinden İlk 1001 Projesi

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinden İlk 1001 Projesi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK’ın yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemeyi amaçladığı 1001 proje programı kapsamında açılan Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA çağrısında İSTE’nin “TR63 Bölgesi Ekonomisinin Direncini Artırmaya Yönelik Senaryoların ve Stratejilerin Geliştirilmesi” başlıklı projesi de desteklenecek. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Eryüzlü’nün yürütücüsü olduğu projede 5 farklı üniversiteden 6 araştırmacı 24 aylık süreçte çalışmalarını sürdürecek.

Kabul edilen projenin amacı 6 Şubat depremlerinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini azaltmak için alınacak ekonomik tedbirlere ve geliştirilen politikalara katkı sağlayacak TR63 bölgesi OSB işletmeleri, Ar-Ge merkezleri ve ilk 1000’e giren büyük işletmeler özelinde durum tespiti ve politika önerisi geliştirmektir.  Araştırmanın diğer bir amacı ise depremlerin altyapı ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik kapsamlı stratejiler geliştirmek ve politika önerilerinde bulunmaktır.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Hakan Hocamızın depreme ekonomik dayanıklılığı artırmak ve ekonomik kayıpları en aza indirmek için etkili çözüm önerileri geliştireceği proje üniversitemize ve bölgemize hayırlı olsun. Kendisini ve ekibini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Başarıyı İSTE’meye ve elde etmeye devam ettiğimiz yeni eğitim öğretim yılında daha nice projelere imza atacağız”.

https://www.megamedya.org/2023/10/03/isletme-ve-yonetim-bilimleri-fakultesinden-ilk-1001-projesi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat