İskenderun Gençlik Merkezi Öğrencilerinden Tübitak’a Bir Proje Daha!

İskenderun Gençlik Merkezi Öğrencilerinden Tübitak’a Bir Proje Daha!

TÜBİTAK’IN düzenlemiş olduğu Sosyal medya yorum analizi ve duygu analitiği temelli interaktif platform çalışmasına İskenderun Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde eğitim gören   İskenderun Gençlik Merkezi Robotik Kodlama ve Yazılım kurs öğrencilerinden Kerem Kaya ve Özlem Kaya sundukları projeyle kabul edildiler. Öğrenciler bu projede Sosyal medya yorum analizi ve duygu analitiği temelli interaktif platform çalışmaları ile teknoloji alanında güzel bir atılımda bulunmakla birlikte bölgenin turizmine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu projede yapay zekanın alt dallarından duygu analizi ve metin madenciliği kullanan gençler yaptıkları çalışmalarda İskenderun Gençlik Merkezi teknoloji atölyelerini kullanarak Robotik Kodlama ve Yazılım eğitmeni Gamze Kahraman ve İSTE Bilgisayar Mühendisliği Ar.Gör. Kadir Tohma’dan destek aldılar.

Konu hakkında açıklamada bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin şu ifadeleri kullandı; “Bilim ve teknoloji insan hayatının vazgeçilmezi olan iki parçadır bundan dolayı İskenderun Gençlik Merkezi olarak kurslarımız, teknoloji atölyelerimiz ve değerli eğitmenlerimizle her daim gelecek teknolojisinin mimarları olan gençlerimize destek vermekteyiz. Ayrıca İSTE öğretmenleri ve öğrencileriyle güzel bir işbirliğimiz var. Bu işbirliğinin kazananı gençlerimiz olmakta. Daha önce Teknofest’te bizi temsil eden öğrencilerimizi TÜBİTAK Projesinde de görmek bizleri  mutlu etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarıyla bizleri her zaman gururlandırmalarını temenni ediyorum. ”

https://www.megamedya.org/2023/10/02/iskenderun-genclik-merkezi-ogrencilerinden-tubitaka-bir-proje-daha/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat