İSTE, Zile’yi Şehircilik Açısından İnceleyecek

İSTE, Zile’yi Şehircilik Açısından İnceleyecek

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Zile Belediyesi’nin daveti üzerine Tokat’ın Zile İlçesine giderek bölgede şehircilik açısından incelemelerde bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Zile Belediyesi’nin daveti üzerine Tokat’ın Zile İlçesine giderek bölgede şehircilik açısından incelemelerde bulundu. İSTE Şehir Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelda Mert başkanlığındaki 15 kişilik ekip saha anketleri, riskli kavşaklar ve imar hareketleri ile ilgili çalışmalar yaptı. 1 Ekim’de Zile’ye gitmesi planlanan 37 kişilik ekip ise deprem, imar planları ve kentin gelişimi ile ilgili çalışmalar yapacak. Çalışmalardan elde edilecek veriler ışığında Zile ilçesinin sağlıklı gelişimi için yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci nezdinde projede görev alan tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Saha incelemelerinden sonra yaklaşık bir yıl sürecek çalışmalar Zile’nin sağlıklı gelişimi için bize yol haritası olacak ” dedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Depci ise “akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin yurdumuzun her yanında başarılı işlere imza atması bizim için gurur ve mutluluk vesilesi. Teknik ekibe çalışmalarında başarılar diliyor, aldıkları kaliteli eğitimi sahada göstereceklerine inanıyorum. Zile Belediye Başkanına Şükrü Sargın’a davetleri ve bilime verdiği değer için şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.

https://www.megamedya.org/2023/09/30/iste-zileyi-sehircilik-acisindan-inceleyecek/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat