Vekil Yayman; ‘Her Koşulda Partimizin Neferiyiz’

Vekil Yayman; ‘Her Koşulda Partimizin Neferiyiz’

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı – Hatay Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Yayman, beraberinde İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer ve partiler ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, İGC yönetim kurulu ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyaret samimi açıklamalara da vesile oldu.

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremin en çok yıkımı yaptığı Hatay’a geçmiş olsun dileklerini yineleyen Hüseyin Yayman, Amanos Tüneli, Hatay Havalimanı, Hatay’da depremin yıktığı tarihi kültür yapıları, depremin unutturulmaması adına deprem müzesi ve İskenderun’un il olması gibi konu başlıklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı – Hatay Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Yayman, yerel seçimlere yönelik adaylık ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

‘Narlıca Mezarlığı açık hava müzesi olmalı’

İGC’de gazetecilerle buluşmasında “Depremi unutmamalıyız! Unutturmamalıyız!” diyen Milletvekili Yayman, Antakya Narlıca Mezarlığının açık hava müzesi yapılması yönünde görüşlerini dile getirdi.

Milletvekili Yayman, Bosna’da Almanya’da bulunan açık hava müze mezarlıkları da örnek göstererek Antakya’nın yüzde 90’ının yıkıldığını anımsattı ve  “Narlıca mezarlığı açık hava müzesi olabilir. Yine Deprem Müzesi de ayrıca yapılabilir” şeklide konuştu.

Kültür Varlıkları Programı ile ilgili çalışmalar devam ediyor!

Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinin kısa bir dönem olmasına rağmen, Hatay için önemli adımlar atılmasına vesile olduğunu söyleyen Yayman, benim için o dönemde de Hatay’ımızda elimizden geldiği kadar katkılar vermeye çalıştık. Hatay’da Kültür Varlıkları Anıtlar Kurulunu kurduk. Bu depremde en çok faydasını gördüğümüz kurullardan bir tanesi oldu bu kurum. Hilmi Asfuroğlu Müzesi, Arkeoloji Müzesinin dört bölümü açılmıştı. Benim dönemimde 10 büyük paviliondan ‘bölüm’ olarak buranın tamamlanması noktasında çalıştık. Kazıların yapılması Uzun Çarşının Restorasyonu, Kurtuluş Caddesi’nin restorasyonları ile ilgili adımlar atmıştık aslında. Hatay’da tüm milletvekilleri olarak Cumhur ittifakı olarak Hatay’da bizim çok çok eserlerimiz oldu. Fakat maalesef yaşadığımız deprem değil kıyamet diyorum. Hepsi yerle yeksan oldu. İnşallah Allah ömür verirse milletimizin desteği ve duasıyla gazeteci arkadaşlarımızın çözüm ortaklığıyla yeni dönemi bu şehre hizmet edeceğiz. Antakya’da özellikle Kültür Varlıkları Programı ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Habip Neccar Camii Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulu Camii Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edecek Hatay’ın Meclisinin toplandığı Tarihi Meclis Binamızı ise Doğuş Grubu yapacak. Valilik binasını ve Valilik Konutunu İçişleri Bakanlığımız yapacak. Kırıkhan’da Beyazıt Bestami Hazretlerinin türbesi var. Orası da yerle bir bizim Hatay yöremizde bir tabir var ‘pabuç gibi oldu’ diye Beyazıt Bestami hazretleri türbesinde bir şey yok. Maalesef türbenin etrafında büyük yıkım var. Burasını Vilayetler Evi vasıtasıyla yapacağız.  Yine kültür varlıkları olarak kiliselerimizin restore yapılması var. Camilerimiz ile ilgili çalışmalar var. Kültür Bakanımız Mehmet Özhaseki bakanımız geçen hafta başkanlarımızla Hatay’da idi. Bakanımız Antakya’daki tarihi yapının ayağa kalkması ile ilgili talimatları verdi çalışmaları takip ediyoruz. Şehrimize deprem vizesi yapılması talebi var bir de sen müzesi yapılması dile getiriliyor bir kısım insanlarımız da müzeye gerek olmadığını söylüyor ama benim fikrim şudur evet bu depremi bizim unutturmamamız lazım nesillerden nesile çok iyi anlatmamız lazım” dedi.

“Hatay Havalimanı pisti yedi yerinden kırık”

Yine Hatay’ı ilgilendiren en önemli konulardan bir tanesinin depremde Hatay Havalimanını pistinin gördüğü zarara dikkat çeken Yayman, “Hatay Havalimanı, yedi  yerinden kırılmıştır. Depremin aslında büyüklüğünü anlamak için bu önemli. Nijerya’da Peru’da Şili’de Amerika’da Kırgızistan’da Rusya’da deprem oldu da havalimanının pisti kırıldı diye bir şey duydunuz mu duymadınız. Japonya  deprem bölgesi orada bile havalimanı pisti kırıldı diye duymadım depremin büyüklüğünü göstermesi açısından önemli havalimanımız ile ilgili tartışmalar var inşallah projesi hazırlandı 8 ay sonra piste uçaklar inecekler. Dedi.

Amanos Tüneli projesi yenilendi: Tünele raylı sistem

Bölge ekonomisine katkı sunması açısından önemli bir proje olan Amanos tüneli ile ilgili projenin yenilenerek tünelin içine raylı sistem yapılacağını söyleyen Yayman, Ben cumhurbaşkanımıza gerçekten güvendiğim ve inandığım için  2023 seçiminden önce Amanos Ttünelinin yapılması başlamazsa ben istifa ederim demiştim. 6 Şubat’ta deprem oldu. Ancak ondan önce 11 Şubat’ta Cumhurbaşkanımız gelecek ve onun müjdesini verecekti. Fakat maalesef 6 Şubat’ta deprem oldu süreçler uzadı proje değişti içinde raylı sistem geldi ve doğal olarak süreç uzadı. Şu anda Allah kısmet ederse finansmanı hazır Amanos Tünelinin projesi hazır. Sadece ihaleye çıkacak ve yenilenmiş bir projeyle kazma vurulacak” dedi.

İskenderun’un il olmanın kriterlerini taşıyor!

İskenderun’un il olması ile ilgili taleplerin yoğunluğunu soran gazetecilere il olmanın kriterleri olduğunu belirtti.

ile ilgili yöneltilen soruyu Milletvekili Hüseyin Yayman, “biz bir anayasaya bağlı hukuk ve kanun devletiyiz. Bir şehrin vilayet olması ile ilgili anayasa hukukunda “Üç yasa vardır.

1- Coğrafi uzaklık

2-Ekonomik gelişmişlik, üçüncüsü de nüfus kriteridir. Bu 3 şartı da İskenderun’umuz gerçekten sağlanmaktadır.” Diyerek “il olmalı” ve “il olmamalı” diyen iki tarafın varlığına işaret ederek, İskenderunlular il olmak istiyorsa biz de destekleriz. İskenderun il olması faydalı ise halkımız bunu istiyorsan halkla beraber siyaset yaparız. Biz bunu takip ederiz ve gerçekleşmesi için çalışırız” dedi.

Belen Geçidi ile ilgili vatandaşlarımız da bizden söz değil icraat bekliyor

Hatay’daki bir diğer önemli konu da Belen Geçidi olduğunu kaydeden Milletvekili Yayman, Belen geçidi bu günlerde  en önemli gündem. Belen’deki sıkışıklık saban ovadan İskenderun yönüne- akşam İskenderun yönünden ovaya geçerken de maalesef uzun uzun kuyruklar oluşuyor. Burada Sarımazı’ya kadar gelen otoban Sarımazı’dan geçip Havalimanı kavşağına bağlanması gündemde.  Vatandaşlarımız da bizden söz değil icraat bekliyor. ilk kazmayı ne zaman vuracaksınız diye. Bizden fiilen tarih istiyor. Bu konu Bakanlar Kurulunda gündeme geldi konuşuluyor. Bu konu da takibimizdedir” diye konuştu.

“Her koşulda partimizin neferiyiz”

Gazetecilerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlı yarışında Hüseyin Yayman ve M. Fatih Tosyalı’nın adının kulislerde dile getirildiğini sorması üzerine; İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kendilerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına layık gören herkese teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizi hangi göreve layık görürse partimizin bir neferi gibi çalışırız” dediler.

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı – Hatay Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Yayman, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer, İGC Başkanı Diyap Atar ve gazetecilere ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Atar da Yayman ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

https://www.megamedya.org/2023/09/12/vekil-yayman-her-kosulda-partimizin-neferiyiz/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat