Cinsel İsteksizlik Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Cinsel İsteksizlik Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İskenderun Palmiye Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, erkeklerde sık görülen cinsel isteksizlik problemleri ve tedavileri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Cinsel isteksizlik nedenleri hakkında açıklama yapan Op. Dr. Yusuf Diker, “Cinsel isteksizlik hemen hemen her bireyde zamanla görülebilen sorunların başında gelmektedir. Kadın ve erkeklerin sağlıklı cinsel hayat sürmelerine engel olabilen bu rahatsızlık; psikolojik, kültürel, sosyal ve çoğu zaman tıbbi durumlara bağlı olarak gelişebilmektedir. Cinsel isteksizlik, eşlerin arasındaki uyum, anlayış ve farklı yaklaşımlarla ilişkiden kaynaklanan sorunlara yol açabilir. Cinsel isteksizlik, toplumumuzda en çok kadınlarda görülüyor olsa da, erkeklerde de oldukça yüksek bir oranda ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde yaşanan sertleşme sorunu, erken boşalma ve boşalmada güçlük çekme gibi durumlar, erkeği cinselliğe karşı soğutabiliyor” açıklamasında bulundu.

Tedavisi nedir?

Tedavi hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Yusuf Diker, “Cinsel isteksizliğin tedavisi, altta yatan nedenlere bağlı olarak psikolojik ve ilaç tedavisi ile gerçekleştirilebilir. Eğer altta yatan sebepler psikolojikse; cinsel terapi, aile terapisi veya bedensel egzersizlerle tedavi edilebilir. Cinsel isteksizlik; anatomik sorunlar, hormonsal sorunlar, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları, prostat hastalıkları, obezite, nörolojik rahatsızlıklar veya daha önceden ürolojik ameliyatlara bağlı olarak gelişiyorsa, öncelikler bu sorunları ortadan kaldırmak için ilaç veya diğer tedavi yöntemleri uygulanmaktadır” dedi.

https://www.megamedya.org/2022/12/13/cinsel-isteksizlik-nedir-tedavi-yontemleri-nelerdir/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat