Anasayfa | İletişim | İskenderun | Künye | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı       CANLI DİNLE

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Günlük falınızı Okuyun

DEV YATIRIMI BAŞBAKAN AÇTI

Başbakan Erdoğan, Osmaniye'de İlk Özel Sektör Yassı Çelik Tesisinin Açılışını Yaptı

Kategori  Kategori : Ekonomi
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Tarih  Tarih : 08 Şubat 2010 10:15

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'de Türkiye'nin ilk özel sektör yassı Çelik tesisinin açılışını yaptı. T osyalı Holding tarafından Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'ne yapılan, iki bin kişinin çalışacağı fabrikanın açılışına katılan Erdoğan, kimin hizmet ürettiğini kimin de gelirim ürettiğini millet iyi gördüğünü belirterek, "Bütün engellemelere rağmen biz Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Biz milletimize aşığız, onun için durmak yok, yola devam." dedi.

Özel Ata uçağı ile Adana Havalimanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılışlar yapmak için Osmaniye'ye geçt. Tosyalı Holding tarafından 1 milyar Dolar harcanarak Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'ne kurulan yapılan TosÇelik fabrikasının açılışını yapan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Tosyalı Holding'in Osmaniye'de yaptığı bu yatırımın büyük önem arz ettiğini söyledi. Erdoğan, fabrikanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu fabrikanın açılışı ile bana göre kazanan tüm ülke olmuştur. Bu kriz bizi teğet geçecek, dedim. Hamdolsun gerçekten kriz bizi teğet geçiyor, aşınma payı tabii ki olacak, dünyada bu süreci en az sıkıntıyla biz atlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

TosÇelik fabrikası gibi tesislerin ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağını kaydeden Başbakan Erdoan, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaşanan olayı hatırlatarak, ''Hukuku zorlayıp üzerimize geldiler, kışkırtmalar ve provokasyonlarla bizi tahrik etmeye çalıştılar. Tüm vatandaşlarımın bu insanlara prim vermemesini istiyorum, gerçek milliyetçilik açılışını yaptığımız bu yer gibi insanlara faydalı işler yapmaktır.'' diyerek MHP lideri Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti olarak terörle mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Erdoğan, hükümet olarak terör örgütü yöneticilerini asla muhatap almadıklarını, bundan sonra da almayacaklarını ifade etti.

Krizle birlikte felaket tellallığı yapanlara en güzel cevap fabrikanın açılışı ile Osmaniye'de verildiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, TosÇelik Osmaniye yassı Çelik üretim tesislerinin, sıfırdan yapılan ilk Çelik üretim tesisi olma ünvanını elde ettiğini, yapım aşamasında 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğine dikkat çekti. Fabrikada yaklaşık iki bin kişinin çalışacağını bildiren Erdoğan, buradan ekmek yiyenlerin sayısının aileleri ile birlikte on bin kişiyi bulacağını kaydetti. Tosyalı ailesinden iki talebi olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Osmaniye'nin kapalı spor salonuna ve sosyal bilimler lisesine ihtiyacı var. İnşallah bu eksikler de en kısa sürede tamamlanır ve Osmaniye'de hak ettiği yerlere gelir."

Beraberindeki heyetle Osmaniye Valiliği'ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gezi boyunca Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kürşat Tüzmen, Hüseyin Çelik, Fatma Şahin, Kemal Unakıtan ve AK Partili üst düzey yöneticiler eşlik etti.

Fabrikanın açılışını yapan Erdoğan, Osmaniye'de daha önce yapımı tamamlanan çevre yolu, okul, spor salonu, öğrenci yurdu ve arıtma tesislerinin de açılışını canlı bağlantı yoluyla gerçekleştirdi.

 

Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Döviz

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.5033 1.5106
  Euro 1.9179 1.9272
İlker BAYER

BAKIŞ
İlker BAYER
Güle Güle Mübarek Ramazan Hoş Geldin Bayram..
Ömer SOYLU

Ömer SOYLU
REFERANDUM VE KARARSIZLAR
Semir YAZICI

PANORAMA
Semir YAZICI
EVET Mİ? HAYIR MI?

Hava Durumu


Takvim


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi